MEDOVÉ PEČIVO
PRAVÝ PARDUBICKÝ PERNÍK
Na pravý pardubický perník jest potřeba dvou těst
První těsto připraví se takto:
1kg žitné mouky (možno použít i pšeničnou celozrnnou, nebo hladkou koláčovou) smíchá se s 1kg horkého medu a přidá se koření: 5g skořice, 5g hřebíčků, 5g nového koření, muškátový květ, anýz, badyán, za asi 20 hal....
>>
———
MEDOVÉ PERNÍČKY I.
Těsto: 250g medu, 0,125l vody, cca500g hladké mouky, 60-70g moučkového cukru, 120g cukru krupice, 4 hřebíčky, 2 kuličky nového koření, lžička skořice, 1 vejce, půl lžičky anýzu, lžička sody
Poleva: cca 150g moučkového cukru, 1 bílek, citronová šťáva
Na začátku med svaříme s vodou,...
>>
———
MEDOVNÍK I.
Těsto: 100g másla, 4 lžíce medu, 200g moučkového cukru, 1 lžíce sody (jedlé), 2 vejce, 1,5 lžičky octa, 3 lžíce rumu, 0,5 lžičky perníkového koření, 700g hladké mouky, 100g vlašských ořechů, mletá skořice
Krém složený ze dvou částí:
část I.: 250g másla, 1 plechovka Salka
část...
>>
———