"Včely to ví nejlépe...."

KLASICKÉ VAŘENÍ

MOŘSKÝ ĎAS NA MEDU

Ingredience: 600–800g filetů z mořského ďasa, 1 lžíci tekutého medu, 1 lžičku hořčice, 200ml dvanáctiprocentní smetany, 1 lžíci másla, 1 lžíci olivového oleje, 1 malou cibulku (nejlépe šalotku) nakrájenou najemno, 1 růžici brokolice, 1/2 lžíce citronové šťávy, hrst nasekané petrželové nati, sůl a...
>>

KAPR V PIKANTNÍ OMÁČCE

Ingredience: 1 naporcovaný kapr, 2 vaječné bílky osmažené na oleji nasekané nadrobno, 4 dl rajčatové šťávy, šťávu z jednoho citronu, 3 dl bílého vína, 2 lžičky sójové omáčky, 6 vlašských ořechů, 12 bobkových lístků, 2 lžíce medu, 4 lžíce vody, řeřicha, pepř, sůl, olej na...
>>

MEDAILONKY Z VEPŘOVÉ PANENKY

Ingredience: 8-12 vepřových medailonků, sůl, pepř, 1 lžíce oleje, 40 g másla, 1 cibule, 50 g hrubě nasekaných vlašských ořechů, 6 lžic medu, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce nasekané zelené petrželky, chilli podle chuti.   Příprava receptu: Z vepřové panenky napříč nakrájíme malé plátky...
>>

KUŘECÍ STEHNA NA MEDU

Ingredience: 4 až 6 kuřecích stehen, 3lžíce medu, 2lžíce džemu (marmelády), 2lžíce plnotučné a krémžské  hořčice, sůl, pepř, máslo, moravanka   Příprava receptu: Med, džem a hořčici smícháme v čalamádu - vše tak po 2 až 3 lžicích. Stehna v čalamádě obalíme a vložíme na máslem...
>>

ŠPEKÁČKY NA MEDU

Ingredience: 12 špekáčků - lze použít i točený salám nebo vuřty, 3 cibule, 2 lžíce medu, 2 lžíce kečupu (doporučuji ostrý), 1 lžička drceného kmínu, 1 lžíce žlutého polévkového koření (třeba Podravka, nebo Vegeta), pepř, voda Postup přípravy:  Všechny špekáčky zbavíme kůže a rozpůlíme. Cibuli...
>>

Vyhledávání

Fotografie použita dle Creative Commons nahid-v  vcelarstvitasovice© 2015 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode